A tőzsdei világba való belépés első lépési során meg kell ismerned két meghatározó elemzési módszert, hogy hatékonyan navigáld magad a változó piaci viszonyokban. Az egyik a fundamentális elemzés, míg a másik a technikai elemzés. 

A fundamentális elemzés a vállalatok és a piacok mögött meghúzódó valós tényezőkkel és mutatókkal foglalkozik. Ahelyett, hogy az árak és a grafikon iránti figyelem központi szerepet kapna, itt a vállalatok egészségét és a gazdasági környezetét vizsgáljuk. (Pl.: ROE, ROA, ROI, ROCE, ROIC, EPS, D/E, P/E, P/S, P/B stb.)

A technikai elemzés a grafikonon látható információkra hagyatkozik. A grafikont különböző idősíkokban ábrázolják és elemzik az ármozgást, valamint az árakban rejlő mintákat, alakzatokat, trendeket és ellenállási szinteket. (Pl.: Háromszög alakzat, zászló, ék stb.)

A technikai elemzés szerves része az indikátorok használata is. (Pl.: RSI, MACD, MA, Stochastic stb.)

A konklúzió, hogy mind a fundamentális és mind a technikai elemzés egyaránt fontos. A kettő ötvözése jobb elemzési eredményeket eredményezhetnek. 

Sok sikert a tőzsdei kereskedéshez!

Kapcsolódó bejegyzések

Szeretnél naprakész lenni?

Legyél az elsők között, akik értesülnek a legfrissebb pénzügyi és tőzsdei hírekről.  Iratkozz fel hírlevelünkre, és kapj értesítéseket az aktuális piaci trendekről, szakértői elemzésekről és befektetési tippekről. Ne maradj le az értékes információkról, amelyek segítenek jobban megalapozott döntéseket hozni a pénzügyi területen!