Az online tőzsdei kereskedés: Platformok és Alapfunkciók

Az elmúlt években jelentős változáson ment keresztül a világ. A technológia megfoghatatlan ütemben fejlődik és ehhez próbál alkalmazkodni a világ minden résztvevője. Ki kisebb, ki nagyobb sikerrel.

A kezdők számára kulcsfontosságú az alapvető funkciók megértése. Erre a bankok és brókercégek is rájöttek, ezért sok esetben igyekeznek minél felhasználóbaráttá alakítani azt a kereskedési platformot, ahol a pozíciók köthetők.

Az első kérdés mindig az, hogy a profik milyen platformon kereskednek?
Tegyük tisztába a profi szó fogalmát, ahol azt értem, hogy azok a traderek milyen platformot használnak, akik tőzsdei kereskedésből élnek. 

Sok esetben elmondható, hogy profi szinten nem számít a platform, hiszen általában az elemzés a platformon kívüli alkalmazásokban vagy programokban történik pl.: TradingView. A platformot végrehajtásra használják a rutinosabb traderek. Ettől függetlenül létezik olyan kereskedési platform, ami professzionális tőzsdei kereskedőknek készült, de átlag felhasználónak erre nincs szüksége.

A legnépszerűbb platformok közé tartozik a MetaTrader 4 (MT4) és a MetaTrader 5 (MT5). Világszerte nagyon sok brókercégnél ezt használja. Hétköznapi felhasználásra tökéletesen alkalmas és minden olyan funkcióval rendelkezik, ami a megbízásokat végrehajtja. Első ránézésre a design régimódinak tűnik, de a használata egészen egyszerű.

A másik hasonlóan népszerű kereskedési platform a cTrader, ami sokkal esztétikusabb, ezért sok felhasználó kedvence.

Legvégül a sort zárnám a DXtrade platformmal, ami talán a feltörekvő kategóriában van, viszont nagyon innovatív és sok bróker használja. 

A legfontosabb döntés mindig a brókercég kiválasztása, ahol a platformon kívül számos kritériumot kell megvizsgálni, viszont a fent említett platformok bármelyike jó döntés lehet a számodra, ha kezdőként vagy akár rutinos tőzsdei kereskedőként olvasod a cikket. 

Sok sikert a tőzsdei kereskedéshez!

Kapcsolódó bejegyzések

Szeretnél naprakész lenni?

Legyél az elsők között, akik értesülnek a legfrissebb pénzügyi és tőzsdei hírekről.  Iratkozz fel hírlevelünkre, és kapj értesítéseket az aktuális piaci trendekről, szakértői elemzésekről és befektetési tippekről. Ne maradj le az értékes információkról, amelyek segítenek jobban megalapozott döntéseket hozni a pénzügyi területen!